Burger Drwala z kurkami to nie przypadek. Zaskakujące słowa McDonald’s

Burger Drwala z kurkami oficjalnie pojawił się w menu McDonald’s. Nowy wariant sezonowej oferty to nie przypadek. Kanapka, którą można dostać tylko w Polsce, sięgnęła do tradycyjnej i sezonowej kuchni. Powód wprowadzenia wariantu z kurkami to efekt… zamiłowania Polaków do grzybobrania. McDonald’s w specjalnym komentarzu dla Interii Biznes wyjaśnił wybranie właśnie grzybowego wariantu. Zdjęcie

Burger Drwala z kurkami to nie przypadek, klienci będą zaskoczeni /Agata Jaroszewska /INTERIA.PL

Burger Drwala z kurkami to nie przypadek, klienci będą zaskoczeni /Agata Jaroszewska /INTERIA.PL Reklama

Burger Drwala pojawił się w tym roku w McDonald’s w całej Polsce już 20 listopada. Wówczas jednak dostępna była tylko wersja podstawowa. Tydzień później, bo 27 listopada, Polacy tłumnie ruszyli do restauracji amerykańskiej sieci z racji wprowadzenia dodatkowych wariantów. Wśród nich pojawiła się tegoroczna nowość: Burger Drwala z kurkami. Znamy powody, dla których właśnie na takie połączenie smaków zdecydował się McDonald’s. 

Burger Drwala w McDonald’s już dostępny

Burger Drwala pojawił się po raz pierwszy w 2009 r. i stał się prawdziwym hitem. Kanapka z wołowiną i serem, opatrzona nietypową bułką stała się wręcz kultowa. Co roku, pojawienie się Burgera Drwala w ofercie wywołuje ogromne emocje

McDonald’s postanowił rozwijać ofertę i po czasie zaproponował klientom również opcję z żurawiną, a także chrzanem. W 2024 r. Burger Drwala zaskoczył kolejnym wariantem. Od 27 listopada w restauracjach można spróbować wersji z kurkami. Katarzyna Kucisz-Rosłoń z biura prasowego McDonald’s wyjaśniła w komentarzu dla Interii Biznes, skąd decyzja o postawieniu na grzyby. 

Reklama

Burger Drwala z kurkami to nie przypadek

Burger Drwala z kurkami to kolejny sposób McDonald’s, aby zainteresować gości. Różnorodność menu i ekscytujące nowości to coś, czego klienci amerykańskiej sieci oczekują. Nie inaczej jest w przypadku sezonowej oferty z kanapkami drwala. Zaskoczeniem może być jednak wyjaśnienie, dlaczego to właśnie popularny w Polsce grzyb został wybrany do nowej wersji burgera.

W tym roku postawiliśmy na wariant z kurkami – w sam raz dla tych, którzy z żalem żegnają jesienne grzybobrania. Te wyjątkowo cenione w lokalnej kuchni grzyby, słynące z delikatnej, ale intensywnej nuty smakowej, idealnie współgrają z soczystą wołowiną, chrupiącym bekonem i panierowanym kotletem serowym

Katarzyna Kucisz-Rosłoń

Burgery Drwala są dostępne tylko sezonowo

Burger Drwala dostępny jest w następujących wariantach i cenach

  • Burger Drwala klasyczny (cena 24,90, cena w zestawie 32,90 zł), 
  • Burger Drwala z kurczakiem (cena 24,90 zł, cena w zestawie 32,90 zł), 
  • Burger Drwala z żurawiną (cena 25,90 zł, cena w zestawie 33,90 zł), 
  • Burger Drwala z chrzanem (cena 25,90 zł, cena w zestawie 33,90 zł), 
  • Burger Drwala z kurkami (cena 25,90 zł, cena w zestawie 33,90 zł). 

Co ważne, Burger Drwala to oferta mocno sezonowa. Klienci McDonald’s mogą skosztować zimowego przysmaku od 20 listopada i prawdopodobnie będzie on dostępny przez około trzy miesiące. Niemniej wśród dat podawanych, jako ostatni dzień obowiązywania oferty z Burgerem Drwala pojawia się również 22 stycznia 2025 r. 

Rozwiń Wideo Odtwarzacz wideo wymaga uruchomienia obsługi JavaScript w przeglądarce. Woźniak: Mam wrażenie, że europejski biznes dostał rozkaz wyniesienia się z Europy RMF

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *