Lidl sprzedaje cukier za mniej niż 2,50 zł. Akcja trwa 1 dzień

Cukier Taka okazja nie zdarza się w Lidlu zbyt często. Teraz możesz kupić cukier po naprawdę atrakcyjnej cenie i sporo zaoszczędzić, na przykład podczas robienia domowych przetworów owocowych. Nie przegap tej szansy.

Rusza sezon na domowe przetwory. Warto więc zaopatrzyć się w różne owoce. Przyda się też duży zapas cukru. Lidl obniżył cenę tej popularnej przyprawy. Masz jednak niewiele czasu na skorzystanie z promocji. Akcja trwa tylko przez jeden dzień. Zobacz, co zrobić, by zaoszczędzić.

Tani cukier w Lidlu – warunki oferty

Sieć kieruje swoją ofertę do klientów, którzy posiadają aplikację Lidl Plus. Jej zdobycie nie nastręczy ci jednak żadnych trudności. Musisz jedynie ściągnąć oprogramowanie ze sklepu internetowego i zainstalować je na swoim smartfonie, a na koniec przejść krótki proces rejestracji. Aplikacja działa zarówno na urządzeniach z systemem Android, jak i tych wyposażonych w iOS. Jest darmowa i nie generuje żadnych opłat.

Lidl zmniejszył ceny białego cukru w ramach akcji „2+2 gratis”. Jak skorzystać z obniżki? Musisz kupić dwa kilogramy przyprawy, przy czym nie mogą to być dowolnie wybrane produkty. Promocją objęto bowiem artykuły konkretnych marek – Kuchnia Lidla.pl oraz Polski Cukier. Jeśli spełnisz przedstawiony warunek i aktywujesz specjalny kupon dostępny w aplikacji Lidl Plus, otrzymasz kolejne dwa kilogramy cukru za darmo. W praktyce za jedno opakowanie zapłacisz około 2 złote i 25 groszy (cena regularna przyprawy wynosi 4,49 zł). Pamiętaj, że promocja obowiązuje wyłącznie przez 1 dzień. Zaczyna się i kończy w czwartek, 13 czerwca 2024 roku. Na jeden kupon możesz nabyć tylko cztery opakowania cukru.

Jak przechowywać zapasy cukru?

Najlepiej przesypać zakupiony cukier z oryginalnego opakowania do szczelnie zamykanych pojemników i trzymać je w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła czy wilgoci. Źle przechowywana przyprawa może się zbrylić. Trzeba jednak podkreślić, że cukier nie ma terminu przydatności do spożycia.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *