Jedna z zup, która nie jest używana zbyt mocno w naszym kraju, zaspokoić ewentualnie łakomczuchów i dokładnie drugie danie. To doskonałe rozwiązanie na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Zobacz, jak ją dostarczyć.
Polska kuchnia jest niezwykle smaczna i różnorodna – od zainstalowanych pierogów (które są niemal „kulinarna wizytówką” naszego kraju), przez pożywne zupy, aż po aromatyczne ciasta. Czasem warto po inspiracje z innych tradycji kulinarnych. Otwarcie się na nowe smaki pozwala nam nie tylko urozmaicać codzienne gotowanie, ale także odkrywać ciekawe rozwiązania i eksperymentować w kuchni. Ostatnio zakochałem się w smaku zupy meksykańskiej. W moim domu wszyscy ją pochłonęli.
Pyszna i sycąca zupa zamiast dań głównych
Zupa meksykańska to pomysł na obiad – jest aromatyczna, rozgrzewająca i pełnych cennych składników, takich jak warzywa, fasola, kukurydza i mięso. Co więcej, jest to dokładnie sycąca iz uwzględnieniem może być drugie danie. To mniej oznacza pracę i czas wolny. Ta zupa jest wyczerpana do przygotowania, az przydzielona do spożycia dzieciom, jak i potomstwu.
Przepis: Zupa niebieska
Ta zupa jest pyszna, doskonale sycąca i oczyszczona do przygotowania.
KategoriaZupaTyp kuchniMeksykańskiejCzas przygotowania50 min.Liczba porcji6Liczba 295 w każdej porcji
Słowa kluczowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 i 1/4 litra gorącego bulionu lub wywaru
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydziana
- 350 g mielonego mięsa
- 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
- 1 średnia marchewka
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- pół łyżeczki kminku
Sposób przygotowania
- Przygotowanie cebuli i czosnku pierwsze w szerokim garnku, na jednej łyżce oliwy z grilla, podsmażoną pokrojoną w terminie, aż stanie się przezroczysta. Po chwili dodaj starty czosnek.
- Smażenie mięsa Dodaj łyżkę oliwy z jedzeniem oraz mielone mięso do ceb
Źródło