Meksykańska zupa na cały obiad. Zobacz, jak ją zrobić

Meksykańska zupa Jedna z zup, która nie jest używana zbyt mocno w naszym kraju, zaspokoić ewentualnie łakomczuchów i dokładnie drugie danie. To doskonałe rozwiązanie na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Zobacz, jak ją dostarczyć.

Polska kuchnia jest niezwykle smaczna i różnorodna – od zainstalowanych pierogów (które są niemal „kulinarna wizytówką” naszego kraju), przez pożywne zupy, aż po aromatyczne ciasta. Czasem warto po inspiracje z innych tradycji kulinarnych. Otwarcie się na nowe smaki pozwala nam nie tylko urozmaicać codzienne gotowanie, ale także odkrywać ciekawe rozwiązania i eksperymentować w kuchni. Ostatnio zakochałem się w smaku zupy meksykańskiej. W moim domu wszyscy ją pochłonęli.

Pyszna i sycąca zupa zamiast dań głównych

Zupa meksykańska to pomysł na obiad – jest aromatyczna, rozgrzewająca i pełnych cennych składników, takich jak warzywa, fasola, kukurydza i mięso. Co więcej, jest to dokładnie sycąca iz uwzględnieniem może być drugie danie. To mniej oznacza pracę i czas wolny. Ta zupa jest wyczerpana do przygotowania, az przydzielona do spożycia dzieciom, jak i potomstwu.

Przepis: Zupa niebieska

Ta zupa jest pyszna, doskonale sycąca i oczyszczona do przygotowania.

KategoriaZupaTyp kuchniMeksykańskiejCzas przygotowania50 min.Liczba porcji6Liczba 295 w każdej porcji

Słowa kluczowe

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/4 litra gorącego bulionu lub wywaru
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydziana
  • 350 g mielonego mięsa
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pół łyżeczki kminku

Sposób przygotowania

  1. Przygotowanie cebuli i czosnku pierwsze w szerokim garnku, na jednej łyżce oliwy z grilla, podsmażoną pokrojoną w terminie, aż stanie się przezroczysta. Po chwili dodaj starty czosnek.
  2. Smażenie mięsa Dodaj łyżkę oliwy z jedzeniem oraz mielone mięso do ceb

    Źródło

    No votes yet.
    Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *