McDonald’s wprowadza zmiany w burgerach. Po raz pierwszy od 50 lat

Jak donoszą brytyjskie media, tamtejszy McDonald’s ogłosił „najbardziej znaczącą” zmianę w swoim menu po raz pierwszy od 50 lat. Modyfikacjom ulegnie sposób przygotowywania niektórych wariantów burgerów amerykańskiej sieci barów szybkiej obsługi, w tym m.in. kultowego Big Maca czy klasycznego cheesburgera. Zdjęcie

McDonald's w Londynie. Sieć wprowadza zmiany w burgerach po raz pierwszy od 50 lat /BEN STANSALL /AFP

McDonald’s w Londynie. Sieć wprowadza zmiany w burgerach po raz pierwszy od 50 lat /BEN STANSALL /AFP Reklama

Pierwsza restauracja McDonald’s w Wielkiej Brytanii została otwarta w październiku 1974 r. w Woolwich w południowo-wschodnim Londynie. Obecnie na Wyspach znajduje się ponad 1270 restauracji McDonald’s, w których pracuje ponad 120 tys. osób. Teraz, po niemal pięciu dekadach obecności w Wielkiej Brytanii i Irlandii, gigant fast food wprowadza szereg zmian w swoich najpopularniejszych produktach. 

McDonald’s wprowadza zmiany w swoich najpopularniejszych produktach

Skład i wygląd niektórych burgerów ulegnie zmianie. Już wkrótce klienci McDonald’s będą mogli spróbować nowych wersji takich bestsellerów jak: Big Mac, Quarter Pounder czy cheeseburger

Reklama

„The Mirror” podaje, że najważniejsze zmiany obejmą przygotowywanie burgerów wołowych, które mają być „mocniej wysmażone”, bardziej soczyste i cieplejsze, w momencie, w którym trafiają w ręce klientów. Na wierzchu grillowanych kotletów będzie umieszczania cebula, dzięki czemu ma uzyskać dodatkowy kolor i „zwęglony smak”. Co więcej, pracownicy sieci mają korzystać ze świeżej sałaty prosto z lodówki dla „dodatkowej chrupkości i czystego smaku”. W zmodyfikowanym menu mają się również znaleźć nowe bułki w stylu „brioche”. 

Nowe warianty burgerów zostaną wprowadzone Wielkiej Brytanii i Irlandii od połowy marca 2024 r. Podobne zmiany zostały przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych i Australii, gdzie spotkały się z pozytywnym odbiorem klientów.

– Jesteśmy podekscytowani możliwością wprowadzenia naszych ulepszonych klasycznych burgerów wołowych. Stale wprowadzamy innowacje i ulepszamy nasze menu, co pozwoliło nam odkryć, że kilka drobnych ulepszeń powoduje znaczącą różnicę w smaku – powiedział Gareth Pearson, dyrektor restauracji McDonald’s na Wielką Brytanię i Irlandię, cytowany przez „The Mirror”. 

Jak podaje express.co.uk, gigant fast food twierdzi, że burgery będą „lepsze niż kiedykolwiek wcześniej” dzięki „najbardziej znaczącej zmianie od dziesięcioleci”.

Wideo Odtwarzacz wideo wymaga uruchomienia obsługi JavaScript w przeglądarce. „Wydarzenia”: Koniec z zerowym VAT-em na żywność Polsat News

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *