Jak zamrozić szpinak? Co zrobić, żeby zachował kolor
Szpinak to jedno z najzdrowszych warzyw, które warto mieć w lodówce przez cały rok. Dobrym sposobem, żeby je przechować, jest zamrożenie go. Dowiedz się co zrobić, żeby zachował kolor i jędrność.…
Szpinak to jedno z najzdrowszych warzyw, które warto mieć w lodówce przez cały rok. Dobrym sposobem, żeby je przechować, jest zamrożenie go. Dowiedz się co zrobić, żeby zachował kolor i jędrność.…
W trakcie ciąży zachorowała na raka piersi. – Byłam drugą kobietą w Szczecinie w takiej sytuacji – mówi Małgorzata Ratajczyk. Rozmawiamy z dwiema amazonkami (mamą i córką) o nowotworze, z którym przyszło im się zmierzyć.…
Kiełków i pleśń na ziemniakach można uniknąć. Istnieją patenty na przechowywanie ziemniaków, aby się nie psuły. Wystarczy w pobliżu położyć pewien owoc. Jak przechowywać ziemniaki, aby się nie psuły? Czy można przechowywać ziemniaki…
Sezon infekcyjny przed nami. Jak się do niego dobrze przygotować? Radzimy, co zrobić, by wzmocnić swoją odporność i nie chorować. Przed sezonem jesienno-zimowym pe wszystkim należy pomyśleć o przyjęciu preparatów…
Konfitura z pigwy z dodatkiem przypraw: cynamonu i goździków to zdrowa przekąska. Połączenie tych trzech smaków sprawia, że smakuje idealnie. Poznaj sprawdzony przepis. Pigwa to jeden z najstarszych gatunków drzew owocowych uprawianych…
Ile jest ważne skierowanie na badania i czy może stracić swoją ważność? Pacjenci często przejmują się, że może ono po prostu przepaść. Tłumaczymy, czy rzeczywiście tak jest. Jeśli dany pacjent…
Czy wiedz, dlaczego po zjedzeniu niektórych produktów długo czujesz się najedzony i nie masz napadów głodu? Zobacz, jakie produkty mają wysoki indeks sytości i czym jest ten parametr.…
Część pacjentów ma problem ze zrealizowaniem recept na bezpłatne leki, które od niedawna przysługują dzieciom oraz seniorom. Na czym dokładnie polegają komplikacje? Od 1 września 2023 roku dzieci do 18. roku życia oraz seniorzy,…
Spożycie oleju sojowego może zaburzać mikroflorę jelitową, co szkodzi zdrowiu jelit. Zastanów się, zanim sięgniesz po ten olej. Badania naukowców z Uniwersytu Kalifornijskiego w Riverside w USA, opublikowane w czasopiśmie „Gut…
Sepsa (nazywana posocznicą) zaczyna się niewinnie, ale postępuje błyskawicznie. Zabija częściej niż rak czy zawał. Walkę wygrywają nieliczni. 13 września obchodzimy Światowy Dzień Sepsy. Sepsa każdego roku dotyka…