Kaszanka z grilla z przepisu Ewy Wachowicz to rarytas. Jak ją zrobić?

Przysmaki na grillu Majówka to czas grillowania. Na ruszt często trafia nie tylko kiełbasa, ale również kaszanka. Ewa Wachowicz przygotowuje ją inaczej niż wszyscy. Zanotujcie przepis.

Kaszanka z grilla cieszy się dużą popularnością, zwłaszcza w czasie majówki. Każdy ma swój sposób na przygotowanie tego przysmaku. Zwykle na stołach króluje wersja z podsmażaną cebulką i ketchupem lub musztardą. Ewa Wachowicz sięga po inne mniej typowe składniki. Poznajcie jej przepis

Jak zrobić kaszankę z grilla według Ewy Wachowicz?

Ewa Wachowicz rezygnuje z podsmażanej cebulki. W jej recepturze nie znajdziemy również ketchupu, musztardy ani innych sosów. Pojawia się natomiast wiele innych dodatków, które sprawiają, że kaszanka smakuje wyjątkowo.

Przepis: Kaszanka z grilla według Ewy Wachowicz

Ten przysmak z rusztu to świetna alternatywa dla klasycznych kiełbasek czy innych rodzajów mięsa.

KategoriaPrzekąskaRodzaj kuchniTradycyjnaCzas przygotowania20 min.Liczba porcji1

Składniki

  • kaszanka
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • kukurydza konserwowa
  • czosnek w zalewie z chili
  • pomidorki koktajlowe
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Szykowanie składnikówUsuńcie gniazda nasienne z papryk. Pokrójcie je w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrójcie na pół
  2. Przygotowywanie kaszanki na grillaKaszankę włóżcie do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, Dodajcie papryki, kukurydzę, pomidorki i czosnek. Dolejcie trochę zalewy z czosnku.
  3. Grillowanie kaszankiZawińcie wszystko w folię aluminiową i grillujcie przez około 20 minut.

Wskazówka: Warto, co jakiś czas sprawdzać stopień upieczenia kaszanki. To jak szybko będzie gotowa zależy między innymi od jej wielkości, a także mocy samego grilla.

Inne przysmaki idealne na grilla

Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki, sięgnijcie po przepis na grillowanego ananasa z przyprawami. Ten przysmak przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom. Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy połączyć ze sobą cukier kokosowy, cynamon i kardamon. Obtoczyć kawałki ananasa w mieszance przypraw, a gotową przekąskę posypać skórką otartą z limonki.

Pamiętajcie też, że na grillu można położyć niemal wszystko. Nie musicie ograniczać się wyłącznie do kaszanki, kiełbasy czy karkówki. Warto również postawić na inne, niemniej smaczne produkty, na przykład:

  • ryby – pstrągi, łososie, dorsze itp.,
  • sery – feta, mozzarella, halloumi etc.,
  • warzywa – ziemniaki, pieczarki, pomidory, paprykę i wiele innych,
  • owoce – brzoskwinie, banany, gruszki, jabłka itp.,
  • artykuły wegańskie – między innymi tofu, czyli roślinny zamiennik tradycyjnego sera.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *