Ten jogurt z Biedronki bije na głowę inne. Ekspert mówi wprost

Kobieta czytająca etykietę produktu w sklepie, zdjęcie poglądowe Kupujesz jogurty w Biedronce? Dowiedz się, który produkt wybrać, aby nie przepłacać i mieć pewność, że Twoje zdrowie nie zostanie naruszone. Według znanego eksperta istnieje tylko jedna wyróżniająca się opcja. Sprawdź, czy masz ją w lodówce.

Większość jogurtów dostępnych w supermarketach i dużych sieciach handlowych może przynieść więcej szkody niż pożytku dla zdrowia (głównie ze względu na wysoką zawartość cukru i niepotrzebne dodatki). Jednak wśród licznych opcji poniżej standardu są też prawdziwe „skarby”, które zdecydowanie warto dodać do codziennych posiłków. Jednym z nich jest produkt dostępny w Biedronce. Dietetyczka Dominika Hatala podkreśliła to w jednym ze swoich filmów online. Jej spostrzeżenia są dość jasne.

Najlepszy jogurt z Biedronki według dietetyczki

Ekspert twierdzi, że Fruvita Pure zasługuje na miano najlepszego jogurtu dostępnego w Biedronce. Posiada prostą i zwięzłą listę składników, zawierającą tylko trzy komponenty. Głównym składnikiem jest jogurt naturalny, który stanowi 70 procent całego produktu. Pozostałe składniki to owoce – banany i borówki (odpowiednio 18 i 12 procent).

Nie ma tu cukru ani innych zbędnych dodatków. Jedno opakowanie [ważące 150 gramów – przyp. red.] zawiera tylko 136 kalorii. Kosztuje 2 złote i 59 groszy – podsumowuje specjalista.

Inną doskonałą opcją jest naturalny skyr, czyli jogurt w stylu islandzkim. Zaleca się wybór wariantu z najwyższą zawartością białka. Dzięki temu przekąska zapewni dłuższe uczucie sytości po posiłku, zmniejszając tym samym ryzyko sięgnięcia po wysoko przetworzone produkty spożywcze, takie jak chipsy, batony, wafle, ciasteczka itp. Jest to kluczowa informacja, szczególnie dla osób, które chcą zrzucić kilka kilogramów.

Jak można wykorzystać jogurt w kuchni?

Jogurt jest idealny jako samodzielna przekąska. Można go również dodawać do owsianki lub koktajli. Naturalne produkty, takie jak skyr, mogą skutecznie zastąpić śmietanę lub majonez w sałatkach. Można je również wykorzystać do przygotowania różnych naleśników, ciasteczek lub innych deserów.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *