Ekspresowe „słodkie” naleśniki według przepisu babci. Wyjdą puszyste jak chmurka

Naleśniki posypane cukrem pudrem Słodkie naleśniki to doskonały wybór na pyszne śniadanie, lunch lub deser. Można je przygotować szybko, używając zaledwie kilku niezbędnych składników. Odkryj, jak przygotować ten przysmak, który z pewnością zadowoli całą rodzinę.

Najlepsze naleśniki tradycyjnie przygotowywały nasze babcie, które posiadały sekrety ich tworzenia. Moja kochana babcia zawsze przygotowywała słodkie naleśniki w niedzielne poranki, które pochłaniała cała rodzina. To przywołuje cudowne wspomnienia z dzieciństwa, co skłoniło mnie do odtworzenia ich według przepisu mojej babci. Przygotowanie jest dość proste i szybkie, dzięki czemu idealnie nadają się na szybkie śniadanie, lunch, a nawet deser lub przekąskę do biura. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Jak przygotować szybkie naleśniki?

Te naleśniki można przygotować niemal natychmiast, wymagając jedynie garści prostych składników, które wielu z nas ma zazwyczaj pod ręką w kuchni. Mąka, jajka, cukier, odrobina mleka i kilka dodatkowych składników to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć pyszne, lekkie naleśniki. Stanowią one fantastyczną alternatywę dla tradycyjnych naleśników i crepes, które z czasem mogą stać się monotonne.

Przepis: Puszyste naleśniki

Te naleśniki są naprawdę pyszne. Każdy będzie prosił o dokładkę.

KategoriaDeserRodzaj kuchniTradycyjnaCzas przygotowania10 min.Liczba porcji4Liczba kalorii552 w każdej porcji

Składniki

  • 260 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju lub roztopionego masła
  • 250 ml mleka
  • 2 płaskie łyżeczki budyniu waniliowego (proszek)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru pudru

Metoda przygotowania

  1. Mieszanie składników Najpierw wsyp mąkę do miski, dodaj jajka, cukier puder, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Następnie wlej olej i mleko i wymieszaj wszystko razem – miksuj przez kilka sekund na niskich obrotach, aż wszystkie składniki się połączą. Mieszanka powinna być gęsta. Odstaw ją na kilka minut, aby „odpoczęła”.
  2. Smażenie naleśników Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju na małym ogniu.

Upewnij się, że smażysz naleśniki na małym ogniu – w przeciwnym razie mogą się spalić na zewnątrz, a pozostać surowe w środku. Pośpiech zdecydowanie nie jest w tym przypadku wskazany.

Jak podawać te słodkie naleśniki?

Te naleśniki można podawać na różne sposoby, w zależności od Twoich preferencji. Wspaniale komponują się z dżemem owocowym, który dodaje dodatkowej słodyczy (jeśli wolisz nieco zrównoważyć smak, wybierz dżem z czarnej porzeczki) lub z gęstą czekoladą, która rozpływa się na ciepłej powierzchni naleśników. Naturalny jogurt to również fantastyczny wybór — ta kombinacja lekko złagodzi słodycz. Świeże owoce, takie jak banany i borówki, to również idealne dodatki, które podnoszą zarówno smak, jak i atrakcyjność wizualną. Możesz również oprószyć je cukrem pudrem lub skropić odrobiną miodu, aby uzyskać odrobinę słodyczy. Jeśli jesteś

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *