Zdrowy olej za darmo w Lidlu. Sprawdź, jak zaoszczędzić

Olej słonecznikowy, zdjęcie ilustracyjne Klienci, którzy pójdą do Lidla w tym tygodniu mogą dostać za darmo olej o wielu prozdrowotnych właściwościach. By skorzystać z tej okazji, należy jednak spełnić określone warunki. Zobacz, co trzeba zrobić.

Promocją w Lidlu objęto olej słonecznikowy. Dostarcza on organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także wielu innych cennych związków. Jednym z nich jest witamina E. To silny przeciwutleniacz, który chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, a dokładniej mówiąc szkodliwym wpływem nadmiaru wolnych rodników. Neutralizuje je, dzięki czemu zabezpiecza tkanki przed uszkodzeniem. Spowalnia procesy starzenia i zmniejsza ryzyko rozwoju wielu problemów zdrowotnych, takich jak na przykład cukrzyca typu 2, choroby układu serca czy schorzenia neurodegeneracyjne.

Warto więc zaopatrzyć się w olej słonecznikowy i skorzystać z okazji, jaką daje Lidl. Trzeba się jednak śpieszyć, bo oferta sklepu jest ograniczona w czasie. Trwa tylko jeden dzień. Sprawdź, kiedy dokładnie udać się do sklepu, by zaoszczędzić.

Jak dostać olej za darmo w Lidlu?

Oferta na darmowy olej jest skierowana do klientów, którzy posiadają aplikację Lidl Plus. Jeśli nie masz jeszcze tego oprogramowania w swoim telefonie, możesz szybko i łatwo nadrobić zaległości. Wystarczy, że pobierzesz je ze sklepu internetowego i zainstalujesz na swoim urządzeniu. Nie poniesiesz przy tym żadnych kosztów. Potem musisz już tylko przejść krótki proces rejestracji i aktywować odpowiedni kupon podczas zakupów.

Posiadanie aplikacji to niejedyny warunek, jaki trzeba spełnić, by zaoszczędzić. Promocja na olej słonecznikowy jest organizowana w ramach akcji „1+1 gratis”. Jeśli więc chcesz z niej skorzystać, musisz kupić 1 litr tłuszczu w cenie 7,99 zł. Wtedy drugie opakowanie otrzymasz za darmo. Pamiętaj o jeszcze jednej istotnej kwestii – oferta dotyczy konkretnego produktu – wyrobu marki Vita D’or. Poza tym jest ograniczona w czasie. Zaczyna się i kończy w środę, 17 lipca 2024 roku.

Czy olej słonecznikowy nadaje się do smażenia?

Olej słonecznikowy nie jest zalecany do smażenia z uwagi na wysoką zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo podatne na działanie wysokich temperatur. Szybko ulegają utlenianiu i zmieniają się w niebezpieczne związki, szkodliwe dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć. Wystarczy połączyć olej słonecznikowy z rzepakowym (tłuszcz pozyskiwany z rzepaku powinien stanowić ponad 70 procent stworzonej mieszanki). Warto podkreślić, że olej słonecznikowy świetnie sprawdza się jako składnik letnich sałatek, sosów oraz dresingów albo omasta do przestudzonych ziemniaków.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *