Tanie masło w Lidlu i Biedronce. Porównanie cen, marek i warunków zakupu.

Masło Możesz zaopatrzyć się w masło za niewielkie pieniądze. Obecnie produkt ten jest dostępny w znacznie obniżonych cenach zarówno w Biedronce, jak i Lidlu. Dowiedz się, jak znacząco zaoszczędzić.

W ostatnim czasie cena masła znacznie wzrosła. Ten wzrost nadwyręża budżety wielu polskich gospodarstw domowych, ponieważ jest to podstawowy składnik niemal każdej kuchni. Istnieje jednak sprytny sposób na ograniczenie wydatków. Mowa tu o kupowaniu go podczas różnych promocji w supermarketach. Obecnie jest w promocji zarówno w Biedronce, jak i Lidlu.

Masło w przystępnej cenie w Lidlu i Biedronce

Od piątku do soboty (11-12 lipca) w Biedronce masło „Mleczna Dolina” kupisz w znacznie niższej cenie. Kup trzy kostki tego produktu i ciesz się 40% rabatem . Oznacza to, że za jedną kostkę zapłacisz tylko 4,75 zł zamiast 7,99 zł. Na kartę Moja Biedronka możesz kupić maksymalnie trzy kostki.

W międzyczasie Lidl również prowadzi promocję na masło od najbliższego piątku do soboty. Można skorzystać z 36% zniżki na masło Polmlek Extra 82%. Oferta specjalna obowiązuje jednak tylko przy zakupie trzech kostek, więc jeśli kupisz mniej kostek, niestety zapłacisz standardową cenę. W ramach tej promocji kostka masła będzie kosztować zaledwie 4,75 zł zamiast 7,49 zł. Można również ograniczyć liczbę opakowań na jeden kupon do trzech. Oferty w Biedronce i Lidlu są więc dość podobne.

Pamiętaj, że warto kupić większą ilość masła, ponieważ możesz je łatwo zamrozić i użyć w razie potrzeby, np. przygotowując większą liczbę ciast na rodzinną imprezę.

Jak przechowywać masło?

Przechowując masło, należy zachować ostrożność, aby zapobiec jego zepsuciu. Nie należy zostawiać go na blacie kuchennym w ciepłe, słoneczne dni, ponieważ zjełczeje (a jego smak również ulegnie zmianie). Aby tego uniknąć, należy trzymać masło z dala od światła i źródeł ciepła (nie tylko światła słonecznego, ale także pieców, piekarników i grzejników). Najlepiej przechowywać masło w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku lub oryginalnym opakowaniu. Niewielką ilość masła, które zamierzasz zużyć w ciągu najbliższych kilku godzin, możesz przełożyć do maselniczki – dzięki temu zmięknie i będzie gotowe do użycia. Dodatkowo, dowiedz się, co jest zdrowsze: masło czy margaryna. Możesz być zaskoczony.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *