Tanie i dobre masło w Lidlu. Sprawdź warunki oferty

Masło Lidl po raz kolejny wyprzedaje masło. Teraz możesz je kupić dużo taniej. Obowiązuje jednak jedno ważne ograniczenie. Sprawdź, co zrobić, by zaoszczędzić.

Masło to bez wątpienia jedno z najpopularniejszych smarowideł do pieczywa. Bywa też wykorzystywane do duszenia, pieczenia, smażenia czy zagęszczania sosów. Dzięki niemu potrawy zyskują wyjątkowy aromat i delikatny, mleczny posmak. Kulinarne zastosowanie tego tłuszczu jest bardzo szerokie. Nic więc dziwnego, że bardzo często znika z kuchni jako pierwsze. Teraz masz okazję zrobić zapasy. Lidl przygotował dla swoich klientów niezwykle ciekawą ofertę. Zobacz, kto i na jakich zasadach może z niej skorzystać.

Tanie masło w Lidlu – zasady oferty

Z oferty na tanie masło w Lidlu skorzystać może każdy klient, który posiada aplikację Lidl Plus. To w pełni darmowe oprogramowanie dostępne na telefony komórkowe z systemem Android lub iOS. Wystarczy pobrać je ze sklepu internetowego i zainstalować na urządzeniu, a potem aktywować specjalny kupon i zeskanować aplikację podczas zakupów. Wykonanie wskazanych czynności nie jest jeszcze jednak równoznaczne z pozyskaniem obniżki. Trzeba spełnić również inne warunki.

Warto podkreślić, że promocją objęto konkretny produkt. By zaoszczędzić, klient musi kupić trzy opakowania masła extra 82 procent marki Pilos o łącznej wadze 600 gramów. Wtedy za jedno opakowanie zapłaci 3 złote i 65 groszy, czyli 39% taniej niż „normalnie”, poza obniżką. Obowiązuje przy tym limit 3 sztuk na kupon. W praktyce oznacza to jedno – każda kolejna zakupiona sztuka tłuszczu (czwarta, piąta, szósta etc.) kosztować będzie więcej, bo niespełna 6 złotych.

Jeśli chcesz skorzystać z tej oferty, nie możesz długo zwlekać z decyzją o zakupie. Musisz się pospieszyć, bo promocja trwa tylko jeden dzień. Zaczyna się i kończy w czwartek. 18 lipca 2024 roku.

Jak przechowywać masło?

Zapasy masła najlepiej trzymać w lodówce, z dala od produktów wydzielających intensywne zapachy. Możesz umieścić je w specjalnych pojemnikach na żywność albo zamrozić (jeżeli wiesz, że nie wykorzystasz zakupionych produktów w ciągu najbliższych dni lub tygodni). Warto wcześniej podzielić tłuszcz na mniejsze porcje. Dzięki temu łatwiej ci będzie je później zużyć. Skrócisz też czas rozmrażania produktu.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *