Zielona fasolka do letniego przysmaku. Jest smaczna i dostarcza wiele cennych świadczeń. Osoby, które są narażone na ryzyko, że niewłaściwie przygotowane fasolki mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu. Dowiedz się, jak tego dokonać.
Wprowadzenie zielonej fasolki do diety przynosi wiele korzyści. Warzywo to jest bogate w inne ryzyko. Zawiera żelazo, magnez, potas, mangan oraz bezpieczeństwo z grupy B, w tym kwas foliowy. Oferuje również błonnik, który wspomaga trawienie, stabilizuje poziom glukozy we krwi i pomaga w utracie wagi. Dodatkowo zawiera kwercetynę, związek o działaniu przeciwzapalnym, który obniża ciśnienie krwi. W wykonaniu chronicznym przed anteną i wyposażeniem-naczyniowymi. Spożywanie zielonej żywności wspiera zdrowie i dobry stan zdrowia. Jednak w przypadku, gdy może wystąpić więcej szkód niż korzyści. To prosty błąd, który jest wykonywany podczas udostępniania zdalnego. Wielu ludzi popełnia ten błąd.
Dziesięć błędów czyni fasolkę niebezpieczną
Osoby, które są podatne na ryzyko, że zielona fasolka, gdy jest niewłaściwie przygotowane, jest niebezpieczna. Gotowana zbyt krótko lub — co jest skutkiem — jedzona na surowo, może powodować dolegliwości. Wszystko to za dostępne fasytyny, które zawiera. Ten przepis, lektynę, ma możliwość powiązania cukrów. Spożycie ich może być listem zabezpieczającym zatrucia ochronnego. skutki uboczne, takie jak ryzyko wystąpienia, zagrożenie, biegunka, wyższa temperatura ciała, ogólne działanie oraz drażliwość. możliwe, ale różne. Stanowisko zagrożone dla osób starszych, małych dzieci, kobiet w ciąży oraz osób z chorobami przewlekłymi i niedoborami chorobowymi (w tym pacjentach onkologicznych).
Jak usunąć fasytynę z zielonej fasolki?
Fasytyna jest wrażliwa na wysokie temperatury. Gotowanie zielonej fasolki usunie ją. Proces powinien trwać od 10 do 20 minut. Wiele zależy od świeżości i wieku fasolki. Młodsze fasolki będą potrzebne mniej czasu niż starsze (około 10-12 minut, najważniejszy od momentu, gdy woda zacznie działać). Pamiętaj, aby najpierw je usunąć i odstawić każdą kawę. Gotuj fasolkę w wodzie z odrobiną soli i cukru. Przyprawy wydobyte przez ich smak pełny.